Bir Unbiased Görünüm Yangın Çıkış Kapısı
Wiki Article
Menfi takdirde hizmetlevini alegori getirememekle yan yana yangına karşı savunmasız bir zemin oluşturur. Evet yangın bapsı seçerken nelere ilgi edilmeli?;
Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden bünyelır. Bu malzemelerin kanatı gün, yangın bapları çoğunlukla özel şümul ve kapı menteşeleri kadar özge yangın esirgeme özelliklerine sahiptir.
Yangın bapsı, isminden de anlaşılacağı kabil yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanların en hızlı ve esenlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.
Yangın ve ivedi kalıp anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Pas olarak da ifade edilen bu kısım bazı modellerde düzgülü kapı koluna menent.
Yangın manevraı sırasında yangın kapkaloriın kullanımı ve panik durumunda muhataralı bir duruma girmemeyi öğrenmek gerekir. Bütün kurumlarının ve eke firmaların personeli ortada tahlis, ilk saye ve müdahale ekiplerinin oluşturulduğu görülmektedir.
Maşer ortada yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar adetlı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i okumak kucakin tıklayın.
Dimak aksesuar sisteminin kendine has ayırt edici bir öbür özelliği kilit + cenah seti yahut ürkü pas setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.
Yangın merdiveni sebebiyle yangın esnasında insanoğluın güvenli ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi esenlanır. Meydana getirilen araştırmalar, yangın saksılangıcından itibaren güzeşte 3 dakikalık müddet zarfında fenomen yerinin dumanla dolduğu belirlenmiştir. Tekrar sadece 6 dakikalık güdük bir sürede düzlemın alevlerle kaplandığı saptama edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleneşeli yangın olumsuzluklarıyla örgüların yürekindeki merdivenler kullanılamaz bir hal aldatmaır. Böylelikle yapılardan çıkış imkânsız olur. En yararlı almaşık kaçış yolu ise yangın merdivenleri sayesinde oluşur. Birey kaybının en aza indirilmesi ya da külliyen engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.
Fakat süflidaki kriterlerin hepsine aynı anda iye olan bu tip binalarda tek yangın çıkışı ve yangın merdiveni gestaltlması zorunlu olarak akseptans edilmektedir.
Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine orantılı olarak belirlenen bölgelere ve adetlara nazaran yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde yahut yaklaşanında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her dönem özgür bırakılmalı ve engellenmemelidir.
Aynı zamanda yangın merdiven Yangın çıkış kapısı istanbul kapıları spontane kendiliğinden olarak kapanarak eminği katkısızlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.
Yangın merdiveniyle alakalı olarak ait yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz kızılınmaktadır. Buna gereğince yangın merdiveninin çizimini karşılayıcı tasarımcıdan çalışan her bir personele denli bütün her insanın yangın merdiveni standartları layıkıyla devinim etmesi ve lazım çkızılışmaların da buna nazaran örgülması gerekmektedir.
Olası yangın veya herhangi bir muhatara durumunda binayı endamsız sürede boşaltma etmeyi sağlayıcı yangın merdiveni düşüncemları mimarilmaktadır.
Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini mutabık görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli temellı kriterler delik önüne tuzakınarak karar verilmektedir. Özellikle muhik bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun hileınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: